Alles over sport logo

Regelgeving 2024 voor gewasbeschermingsmiddelen op sportgrasvelden

De start van de competitie ligt in het vooruitzicht. Na het groot onderhoud van de sportgrasvelden in de zomer, hebben veel clubs de vraag om de velden onkruidvrij te maken. Wat is de actuele regelgeving van gewasbeschermingsmiddelen op sportgrasvelden? NOC*NSF heeft deze informatie beschikbaar gemaakt in de kennisbank van Sportinfrastructuur.

Actuele regelgeving gewasbeschermingsmiddelen

Op de pagina sportgrasbeheer van Sportinfrastructuur vind je informatie over het beheer en onderhoud van sportgrasvelden. In de Factsheet Juridische aspecten pesticidegebruik 2024 en dit Infoblad lees je alle actuele rechten en plichten met betrekking tot het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen op sportgrasvelden.   

Informatie voor verenigingen

Voor vrijwilligers en bestuurders van sportverenigingen komt er veel kijken bij het onderhouden van een goed grasveld om op te sporten. Om tot een structurele bespeelbaarheid van je sportgrasvelden te komen, heeft NOC*NSF verschillende Factsheets gemaakt om vrijwilligers en bestuurders daarbij te helpen. Je vindt deze op de pagina Sportgrasbeheer van de kennisbank van Sportinfrastructuur. Wil je meer lezen over beregening en planning van onderhoud van sportgrasvelden? Ga dan naar deze artikelen op de Duurzame Sportsector.

Informatie voor professionele grasveldbeheerders
Ook voor professionele grasveldbeheerders bij een gemeente of een marktpartij heeft de kennisbank van Sportinfrastructuur relevante informatie verzamelt. Zo vind je er de handleiding, checklijsten en de verschillende benodigde formulieren over Geïntegreerd Sportgrasbeheer. Als ook formulieren voor de verschillende sporten, van softbal tot voetbal en van korfbal tot rugby.

De basis van Geïntegreerd Sportgrasbeheer
Hoe ga ik aan de slag met pesticidenvrij sportveldbeheer? Als je aan de basis staat van duurzaam beheer en onderhoud van je sportgrasvelden, vind je hier in vijf video’s uitgelegd wat Geïntegreerd Sportgrasbeheer is.


nieuwsbericht