Alles over sport logo

Nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Ga jij aan de slag met de bouw of de verbouwing van je sportaccommodatie? Ben je bijvoorbeeld nieuwe lichtmasten aan het realiseren? Of bouw jij nieuwe kleedkamers? Hou dan rekening met de nieuwe Wet Kwaliteitsborging (Wkb).

Vanaf 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet bouwen onder kwaliteitsborging in werking getreden. Als je gaat bouwen of verbouwen, ga je in een aantal gevallen niet meer naar de gemeente om een vergunning aan te vragen, maar schakel je een zogenaamde kwaliteitsborger in. De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) heeft als doelstelling te waarborgen dat gebouwen veilig, gezond, bruikbaar en duurzaam zijn. Een kwaliteitsborger kun je vinden via je aannemer of in het Landelijk Register

Alle informatie over de Wkb vind je op deze site van de Rijksoverheid. Hier wordt onder andere in een video uitgelegd welke stappen je moet zetten. Je vindt hier goede voorbeelden en alle andere benodigde informatie. 

Ga je dus je sportaccommodatie bouwen of verbouwen? Controleer dan op tijd welke stappen je moet zetten. 

Voorbeelden van verduurzaming bij sportaccommodaties

Hoe verduurzamen andere sportclubs en accommodatie-eigenaren hun sportaccommodatie? Welke subsidies hebben zij gebruikt? En welke tips kunnen zij geven? De nieuwe Duurzaamheidsatlas geeft inzicht in goede voorbeelden van verduurzaming in de praktijk.


nieuwsbericht