Alles over sport logo

132 Miljoen subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van sportaccommodaties

Is de gemeente eigenaar van jouw sportaccommodatie? Heb jij als gemeente sportaccommodaties die je wil gaan verduurzamen? De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (verder DUMAVA) heeft nog 132 miljoen euro beschikbaar om maatschappelijk vastgoed tegemoet te komen in de kosten om te verduurzamen.

De afgelopen jaren was het budget van subsidieregeling DUMAVA steeds binnen een dag overvraagd. Dit jaar is het budget verhoogd naar 452,3 miljoen euro, waardoor er nu nog 132 miljoen euro beschikbaar is. Het is dus nog mogelijk om subsidie aan te vragen. Subsidieregeling DUMAVA opende op 3 juni, aanvragen is mogelijk tot 31 oktober 2024 óf tot het budget op is. 

Energieadvies en begroting 

Om DUMAVA aan te vragen moet je aan verschillende voorwaarden voldoen. Je hebt bijvoorbeeld een geschikt duurzaamheidsadvies nodig en een begroting van deze duurzaamheidsmaatregelen. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een duurzaamheidsadvies en een begroting een aantal weken kan duren voordat het opgesteld is. 

Verduurzaming brengt besparing en stabiliteit

Duurzame sportaccommodaties zijn beter beschermd tegen wisselingen in energieprijzen, besparen energiekosten en zijn beter voor het klimaat. 

Alle informatie
Alle informatie over de subsidieregeling DUMAVA vind je op deze pagina van RVO. Je vindt hier een stappenplan, een rekentool en je kunt een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Welke subsidies kun jij nog meer aanvragen?

Als je gaat investeren in verduurzaming van een sportaccommodatie, kun je gebruikmaken van verschillende subsidies. Zo zijn er subsidies beschikbaar voor ledverlichting, zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. De subsidiewijzer van Kenniscentrum Sport & Bewegen geeft inzicht in de landelijke, provinciale en lokale subsidies op het gebied van duurzaamheid.


nieuwsbericht